Meetcampagnes

Meten is weten, zeker bij een renovatie of nieuwbouw. Om de veiligheid en kwaliteit van je gebouw te verzekeren, kan je bij Dirk De Groof terecht voor metingen met betrekking tot vocht, riolering, ventilatie en meer. Bekijk hieronder het overzicht van alle meetcampagnes of stel je vraag meteen aan onze experten. 

Vraag een offerte aan
 icon arrow

Blowerdoortest

Want luchtdicht is ook energiezuinig!


Met een Blowerdoortest (pressurisatieproef of luchtdichtheidsmeting) kan je luchtlekken, warmteverliezen of geurhinder in een gebouw opsporen. Waarom dat belangrijk is? Een gebouw dat 15% meer luchtdicht is, zal maar liefst 10% minder energie verbruiken! Deze test geeft dus uitstekend weer hoe energiezuinig een gebouw is. De test is zelfs verplicht bij passieve gebouwen.

 

De voordelen van een goede luchtdichtheid? 

 

• Lager E-peil en energiebesparing

• Minder warmteverliezen en geurhinder

• Hoger wooncomfort

• Optimale werking van verwarming en ventilatie

• Betere luchtkwaliteit

• Beter resultaat op het Energieprestatiecertificaat (EPC)

 

Een Blowerdoortest voor jouw particulier of professioneel project? Onze experts staan voor je klaar.


Lees meer

Keuring privériolering

Rioleringskeuring bij nieuwbouw of renovaties


Bij nieuwbouw of renovaties moet je de privéwaterafvoer laten keuren. Met privéwaterafvoerbedoelen we de leidingen voor afvoer van afval- of regenwater tot aan de openbare riolering. De keurder controleert onder andere of alle toestellen correct zijn aangesloten en of de private afval- en regenwatercircuits correct gescheiden zijn. 

 

Groep Dirk De Groof is een door Vlario en AquaFlanders erkend keuringsorganisme die keuringen uitvoert voor overheden, rioolbeheerders, projectontwikkelaars, verkavelaars en particulieren.

 

Heb je vragen over de keuring van privérioleringen? Lees de veelgestelde vragen hieronder of neem contact op met onze deskundigen.


Lees meer

Keuring waterinstallatie

Keuring waterinstallatie bij nieuwbouw of renovatie


Een keuring waterinstallatie in Vlaanderen is een wettelijk verplichte inspectie van de waterleidingen en sanitaire installaties in gebouwen. Groep Dirk De Groof biedt deze keuring aan voor type B - en type C-installaties. Dit betreffen installaties, zoals huishoudelijke installaties (eventueel met zwembad) en industriële installaties met een laag en/of hoog risico. De wetgeving bepaalt dat elke waterinstallatie bij ingebruikname of belangrijke wijziging moet gekeurd worden door een erkend keuringsorganisme.

 

Tijdens de keuring wordt door de erkende keurders van Groep Dirk De Groof gecontroleerd of de installatie voldoet aan de geldende technische voorschriften en normen. Hierbij wordt zoal gekeken naar de aanwezigheid van terugstroombeveiliging(en) en de algemene staat van de installatie. Indien nodig, worden aanbevelingen gedaan voor verbeteringen.

 

Na een succesvolle keuring ontvangt de eigenaar een keuringsverslag, dat aantoont dat de installatie aan de wettelijke eisen voldoet.

 

Kortom, een keuring waterinstallatie in Vlaanderen is een cruciale stap om de drinkwaterkwaliteit te waarborgen en om te voldoen aan de geldende wetgeving omtrent sanitaire installaties in gebouwen. Voor een keuring van uw type B- en type C-waterinstallaties bent u bij Groep Dirk De Groof aan het juiste adres.


Lees meer

Wenst u meer informatie?

Kom vrijblijvend langs om uw project te bespreken.

icon arrow

VRAAG EEN OFFERTE AAN