Audits

Als algemeen energetisch en bouwkundig studie- en adviesbureau kan je bij Dirk De Groof terecht voor vrijwel elke audit van jouw gebouw. Zowel bij (niet-)residentiële gebouwen als gebouwen voor overheden, utiliteit of industrie. Bekijk alle soorten audits die we uitvoeren hieronder, of stel je vraag meteen aan onze experts.

Vraag een offerte aan
 icon arrow

Blowerdoortest

Want luchtdicht is ook energiezuinig!


Met een Blowerdoortest (pressurisatieproef of luchtdichtheidsmeting) kan je luchtlekken, warmteverliezen of geurhinder in een gebouw opsporen. Waarom dat belangrijk is? Een gebouw dat 15% meer luchtdicht is, zal maar liefst 10% minder energie verbruiken! Deze test geeft dus uitstekend weer hoe energiezuinig een gebouw is. De test is zelfs verplicht bij passieve gebouwen.

 

De voordelen van een goede luchtdichtheid? 

 

• Lager E-peil en energiebesparing

• Minder warmteverliezen en geurhinder

• Hoger wooncomfort

• Optimale werking van verwarming en ventilatie

• Betere luchtkwaliteit

• Beter resultaat op het Energieprestatiecertificaat (EPC)

 

Een Blowerdoortest voor jouw particulier of professioneel project? Onze experts staan voor je klaar.


Lees meer

Thermografie

Spoor lekkages, energieverlies en vocht op


Een bouwkundige thermografie is een onderzoek naar warmteverliezen, koudebruggen en vochtproblemen in een gebouw. Door middel van een warmtebeeldcamera worden de temperaturen van de materialen visueel in beeld gebracht. Zo kan je lekkages, isolatiegebreken en zelfs houtrot opsporen zonder de infrastructuur te beschadigen. Om die reden is bouwkundige thermografie heel breed inzetbaar.

 

Vragen over de mogelijkheden? Wij helpen je graag verder!


Lees meer

Vochtexpertise

Win onafhankelijk advies in over onbekende vochtproblematiek


Bij Dirk De Groof kan je sinds 1995 terecht voor advies over vochtproblematiek, zoals opstijgend vocht, doorslaand vocht, condensatie, vochtproblematiek aan terrassen en waterdichting van ondergrondse constructies zoals kelders, zwembaden, vijvers, tunnels, ….

 

Als onafhankelijk adviseur maken we een verslag op, stellen we oplossingen voor en volgen we het resultaat op. Als gediplomeerd en beëdigd deskundige aan de rechtbank (gerechtsdeskundige) kan Dirk De Groof de rechtbanken en de juridische raadslieden bouwpathologisch en bouwtechnisch bijstaan bij geschillen met betrekking tot vochtproblematiek.

 

Nood aan een vochtexpert?


Lees meer

Wenst u meer informatie?

icon arrow

VRAAG EEN OFFERTE AAN