Documenten bij verkoop van de woning

Zorgeloos jouw woning of gebouw verkopen? Wij brengen alle nodige documenten en attesten in orde, van EPC tot asbest. Raadpleeg het overzicht hieronder of neem contact op met onze experten! 

 

Vraag een offerte aan
 icon arrow

EPC NR

EPC voor niet-residentiële gebouwen groter dan 500 m2


Dit EPC geeft de energiezuinigheid weer van een gebouweenheid die gebruikt wordt als kantoor, school, winkel, ziekenhuis,… en toont hoeveel inspanningen nog nodig zijn om te renoveren tot een koolstofneutrale gebouweenheid.


Het EPC NR is verplicht en moet sinds 2023 opgemaakt worden bij overdracht en verhuur. De verplichting om over een EPC NR te beschikken, zal stap voor stap verscherpen tot elke grote niet-residentiële gebouweenheid in 2026 over een EPC beschikt, ook zonder dat het overgedragen of verhuurd wordt.


Lees meer

Energieprestatiecertificaat Residentieel (EPC R)

Breng de energiezuinigheid van je woning in kaart


Een energieprestatiecertificaat Residentieel (EPC R) informeert over de energiezuinigheid van een woning, zoals eengezinswoningen, appartementen, studio’s en collectieve woongebouwen. 

 

Een EPC bevat onder andere het E-peil en een energielabel van het gebouw. Dat is belangrijke info, want hoe gunstiger het EPC, hoe lager de energiekosten en de uitstoot van het gebouw.

 

Onze experts brengen het EPC voor jou in orde, van A tot Z. Bekijk de veelgestelde vragen over EPC of vraag meteen je offerte aan!


Lees meer

Energieprestatiecertificaat klein niet-residentieel (EPC kNR)

EPC voor niet-residentiële gebouwen niet groter dan 500 m2


Een energieprestatiecertificaat kNR brengt de energiezuinigheid van een klein niet-residentieel gebouw in kaart. Dit zijn gebouwen met een oppervlakte niet groter dan 500 m², zoals handelzaken, kantoren en medische praktijken. Wettelijk gezien moeten deze gebouwen vanaf 2022 een energielabel C of beter behalen.

 

Het EPC bevat onder andere het E-peil en een energielabel van het gebouw. Dat is belangrijke info, want hoe gunstiger het EPC, hoe lager de energiekosten en de uitstoot van het gebouw. Sinds 1 januari 2022 geldt bovendien de renovatieverplichting voor alle niet-residentiële gebouwen. Binnen de vijf jaar na overdracht, zal het gebouw aan energiebesparende maatregelen moeten voldoen. 

 

Onze experts brengen het EPC kNR voor jou in orde. Bekijk de veelgestelde vragen over EPC of contacteer ons!


Lees meer

Energieprestatiecertificaat gemeenschappelijke delen (EPC GD)

EPC voor gemeenschappelijke delen van een appartementsgebouw


Het EPC van de gemeenschappelijke delen van een appartementsgebouw toont hoe energiezuinig de gemeenschappelijke delen en installaties zijn. Dit omvat onder andere vloeren, muren, daken ... Het EPC bevat ook advies om de energieprestaties van het gebouwd te verbeteren.

 

Sinds 2022 moeten appartementsgebouwen vanaf 15 gebouweenheden beschikken over een EPC voor de gemeenschappelijke delen. Sinds 2023 geldt deze verplichting voor appartementen met 5 gebouweenheden en sinds 2024 voor appartementen met 2 gebouweenheden. Deze verplichting staat los van verkoop of verhuur.

 

Heb je vragen of wil je een EPC GD aanvragen? Onze experts staan voor je klaar!


Lees meer

Asbestattest

Een gebouw verkopen of overdragen? Laat een asbestattest opmaken


Vanaf 2023 moet elke gebouweigenaar over een asbestattest beschikken bij overdracht of verkoop van een gebouw. Deze maatregel kadert in het Vlaamse asbestafbouwbeleid. Daarmee wil de Vlaamse Regering zo snel mogelijk alle asbesthoudende gebouwen in kaart brengen en asbestveilig maken. 

Vanaf 2032 moet elke gebouweigenaar over een asbestattest beschikken, ook als het gebouw niet verkocht wordt. Op deze pagina lees je alle info. Wil je een asbestattest laten opmaken door een expert? Onze deskundigen staan klaar voor jou.


Lees meer

Wenst u meer informatie?

Kom vrijblijvend langs om uw project te bespreken.

icon arrow

VRAAG EEN OFFERTE AAN