Verbouwingen & Renovaties

Waar moet je rekening mee houden bij de verbouwing of renovatie van een bestaand gebouw? Hieronder vind je een overzicht van diensten die je mogelijks moet laten uitvoeren, van stabiliteitsonderzoek tot energie-audit. Bij Dirk De Groof staan we zowel particulieren als architect, projectontwikkelaars als bouwheren bij in het renovatie- of verbouwingsproces. 

 

Nood aan advies? Vertel ons meer over je project en wij helpen je graag verder!

Vraag een offerte aan
 icon arrow

Veiligheidscoördinatie


Veiligheidscoördinatie waarborgt het welzijn en de veiligheid van alle partijen op een bouwwerf. Dirk De Groof biedt deze service aan voor bouwwerken van zowel particulieren als professionals. Van eengezinswoningen en appartementsgebouwen tot renovaties en uitbreidingen. 

 

Veiligheidscoördinatie is verplicht voor alle bouwwerken van particulieren of vennootschappen, waarbij minstens twee partijen aanwezig zijn op de werf. Daartoe rekenen we ook leveranciers van bouwmaterialen, aannemers en keuringsorganisme. 

 

Als veiligheidscoördinator zorgen we er niet alleen voor dat je aan alle wettelijke verplichtingen voldoet, we adviseren je ook proactief van bij de ontwerpfase. Dat is hoe we het verschil maken! 


Lees meer

Energieaudit particulier

Verhoog de waarde van je vastgoed met een energieaudit


Waar zitten de energieverliezen in je gebouw of woning? Welke ingrepen moet je uitvoeren om te besparen op je energiefactuur? Op deze vragen en meer biedt een energieaudit antwoorden. Bij Dirk De Groof voeren we niet alleen een audit uit, we helpen je ook bij de uitvoering van onze adviezen. Zo helpen wij jou om je CO2-uitstoot en kosten te verlagen. En dat doet de waarde van je vastgoed aanzienlijk stijgen!


Lees meer

Thermografie

Spoor lekkages, energieverlies en vocht op


Een bouwkundige thermografie is een onderzoek naar warmteverliezen, koudebruggen en vochtproblemen in een gebouw. Door middel van een warmtebeeldcamera worden de temperaturen van de materialen visueel in beeld gebracht. Zo kan je lekkages, isolatiegebreken en zelfs houtrot opsporen zonder de infrastructuur te beschadigen. Om die reden is bouwkundige thermografie heel breed inzetbaar.

 

Vragen over de mogelijkheden? Wij helpen je graag verder!


Lees meer

EPB: Energieprestatie Binnenklimaat

Vraag je EPB-verslag aan


Sinds 1 januari 2006 moet vrijwel elk gebouw voldoen aan de energieprestatieregelgeving. Die regels zorgen ervoor dat gebouwen efficiënter energie verbruiken en dus ook minder broeikasgassen uitstoten.

 

Je moet een EPB-verslag aanvragen voor elk gebouw met vergunningsaanvraag of -melding waarvoor ook medewerking van een architect vereist is, buiten enkele specifieke uitzonderingen (bepaalde landbouwgebouwen, industriegebouwen zonder klimatisatie …).

 

Onze experten brengen het EPB-verslag volledig in orde, dit van voorberekening (met specifieke adviesverstrekking) tot het genereren van een energieprestatiecertificaat Bouw (EPC) of de wettelijke berekeningsformulieren bij verbouwingen, uitbreidingen en renovaties.

 


Lees meer

Keuring waterinstallatie

Keuring waterinstallatie bij nieuwbouw of renovatie


Een keuring waterinstallatie in Vlaanderen is een wettelijk verplichte inspectie van de waterleidingen en sanitaire installaties in gebouwen. Groep Dirk De Groof biedt deze keuring aan voor type B - en type C-installaties. Dit betreffen installaties, zoals huishoudelijke installaties (eventueel met zwembad) en industriële installaties met een laag en/of hoog risico. De wetgeving bepaalt dat elke waterinstallatie bij ingebruikname of belangrijke wijziging moet gekeurd worden door een erkend keuringsorganisme.

 

Tijdens de keuring wordt door de erkende keurders van Groep Dirk De Groof gecontroleerd of de installatie voldoet aan de geldende technische voorschriften en normen. Hierbij wordt zoal gekeken naar de aanwezigheid van terugstroombeveiliging(en) en de algemene staat van de installatie. Indien nodig, worden aanbevelingen gedaan voor verbeteringen.

 

Na een succesvolle keuring ontvangt de eigenaar een keuringsverslag, dat aantoont dat de installatie aan de wettelijke eisen voldoet.

 

Kortom, een keuring waterinstallatie in Vlaanderen is een cruciale stap om de drinkwaterkwaliteit te waarborgen en om te voldoen aan de geldende wetgeving omtrent sanitaire installaties in gebouwen. Voor een keuring van uw type B- en type C-waterinstallaties bent u bij Groep Dirk De Groof aan het juiste adres.


Lees meer

Wenst u meer informatie?

Kom vrijblijvend langs om uw project te bespreken.

icon arrow

VRAAG EEN OFFERTE AAN