Bouwfysica

Met bouwfysica bedoelen we alle natuurkundige aspecten die belangrijk zijn in een gebouw, zoals geluid, warmte, vocht, licht, brandveiligheid en binnenklimaat. Deze elementen moeten aan bepaalde eisen voldoen, zodat de gezondheid en veiligheid van de gebruikers niet in gevaar komt. Als bouwkundig en energetisch studie- en adviesbureau voert Dirk De Groof bouwfysische studies uit. We formuleren concrete en haalbare oplossingen om de veiligheid van jouw gebouw te garanderen.

Vraag een offerte aan
 icon arrow

Dauwpuntberekening

Verbeter de vochtbalans en het wooncomfort van je gebouw


Het dauwpunt vertelt veel over de vochtbalans en dus ook over het wooncomfort van een gebouw. Een dauwpuntberekening bepaalt waar condensatie kan optreden en dus ook waar schimmelvorming of geurhinder kan ontstaan. Aan de hand van die resultaten geven wij advies met betrekking tot de isolatie of constructie van je gebouw.


Lees meer

Brandveiligheid & brandadvies

Vertrouw op professionals voor een brandveilig gebouw


De meeste gebouwen moeten wettelijk voldoen aan specifieke brandveiligheidseisen. Daarom is het beter om al vanaf de ontwerpfase rekening te houden met brandveiligheid. Ons team wijst jou de weg binnen de complexe wetgeving, voor elk type gebouw!

 

Onze experts checken of het ontwerp voldoet aan de brandwetgeving en adviseren je over brandveilige bouwmaterialen, wanden en deuren. Daarnaast bespreken ze ook het dossier met de bevoegde brandweer en adviseren ze bij de keuze van brandbeveiligingssystemen. Zo ben jij zeker van een optimale brandveiligheid!


Lees meer

Wenst u meer informatie?

Kom vrijblijvend langs om uw project te bespreken.

icon arrow

VRAAG EEN OFFERTE AAN