Groep Dirk De Groof | EPC NR

EPC NR

EPC voor niet-residentiële gebouwen groter dan 500 m2

Dit EPC geeft de energiezuinigheid weer van een gebouweenheid die gebruikt wordt als kantoor, school, winkel, ziekenhuis,… en toont hoeveel inspanningen nog nodig zijn om te renoveren tot een koolstofneutrale gebouweenheid.


Het EPC NR is verplicht en moet sinds 2023 opgemaakt worden bij overdracht en verhuur. De verplichting om over een EPC NR te beschikken, zal stap voor stap verscherpen tot elke grote niet-residentiële gebouweenheid in 2026 over een EPC beschikt, ook zonder dat het overgedragen of verhuurd wordt.

Vraag een offerte aan
 icon arrow

Zie hier verder de tijdslijn wanneer men over een EPC NR moet beschikken:

2023: vanaf 1 januari 2023 tot 30 april 2023 plus minus

moest een niet-residentiële gebouweenheid bij verkoop, bij erfpacht, bij opstalrecht of bij het afsluiten van een nieuw huurcontract verplicht over een EPC NR beschikken. Sinds 1 mei 2023 werd deze verplichting uitgebreid naar alle notariële overdrachten(open definitie) in volle eigendom.

2024: vanaf 1 januari 2024 plus minus

moeten alle grote gebouweenheden van publieke gebouwen en overheidsgebouwen beschikken over een EPC voor niet-residentiële gebouwen. Het huidige EPC Publiek kan dus niet langer gebruikt worden om aan de verplichtingen voor publieke gebouwen te voldoen. Voor publieke gebouwen met een bruikbare vloeroppervlakte groter dan 250m² geldt bovendien een uithangplicht.

2025: vanaf 1 januari 2025 plus minus

moet elke grote niet-residentiële gebouweenheid met een bruikbare vloeroppervlakte groter dan of gelijk aan 1000 m² over een EPC NR beschikken, ongeacht verkoop (en andere overdrachten) of verhuur.

2026: vanaf 1 januari 2026 plus minus

moet elke grote niet-residentiële gebouweenheid met een bruikbare vloeroppervlakte kleiner dan 1000 m² over een EPC NR beschikken, ongeacht verkoop (en andere overdrachten) of verhuur.

2028: vanaf 1 januari 2028 plus minus

moeten alle grote gebouweenheden van publieke gebouwen en
overheidsgebouwen (behalve voor gemeenschapsonderwijs en gesubsidieerd onderwijs) over
een geldig EPC NR beschikken, waaruit blijkt dat minimaal een label E behaald wordt.

2030: vanaf 1 januari 2030 plus minus

moet elke grote niet-residentiële eenheid over een geldig EPC NR
beschikken, waaruit blijkt dat minimaal een label E behaald wordt.

 

Het EPC is 5 jaar geldig en zal dan na die 5 jaar (of vroeger indien nodig) opnieuw worden opgemaakt met de jaarlijkse meterstanden die verplicht nodig zijn om het hernieuwbare aandeel te kunnen berekenen en met nieuwe data van de genomen energiebesparende maatregelen.

 

Groep Dirk De Groof heeft de nodige ervaring en expertise voor het correct opmaken van de EPC NR. Wij beschikken over meerdere energiedeskundigen type D die deze certificaten mogen opmaken. Maar daarnaast bieden we ook nog extra diensten aan om de opgelegde doelstellingen te bereiken zoals de studie van de energiebesparende maatregelen alsook ondersteuning in het opmaken van het meerjarenplan of energieplan. Zie verder.

 

Wacht niet langer en maak de slimme keuze voor een samenwerking met Groep Dirk De Groof. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. Onze toegewijde experts staan klaar om al uw vragen en wensen met betrekking tot EPC NR te beantwoorden. Samen bouwen we aan een energiezuinigere en duurzamere wereld!

 

Meer info

 

Wenst u meer informatie?

 Kom vrijblijvend langs om uw project te bespreken.

icon arrow

VRAAG EEN OFFERTE AAN