Groep Dirk De Groof | Coördinatie nutsvoorzieningen

Coördinatie nutsvoorzieningen

Een vlotte aansluiting van nutsvoorzieningen voor jouw bouwproject

De aansluiting van nutsvoorzieningen regelen voor bouwprojecten is een tijdrovende klus. Wij nemen deze regeling graag op ons, zowel voor residentiële projecten (verkavelingen enwoonblokken) als voor retail, industrie en magazijnen.

 

We faciliteren de overeenkomsten met de nutsmaatschappijen en zorgen voor een vlotte aansluiting. Op die manier ontzorgen we projectontwikkelaars, bouwpromotoren, architecten en (particuliere) bouwheren. Zo ben je er zeker van dat alle nutsaansluitingen tijdig en correct verlopen.

 

Jaarlijks brengen we de nutsaansluiting voor honderden woongelegenheden in orde. Wil jij beroep doen op deze gespecialiseerde service? Neem vandaag contact op!

Contacteer ons
 icon arrow

Alles wat je moeten weten over coördinatie nutsvoorzieningen

Wat houdt de coördinatie nutsvoorzieningen in? plus minus

We adviseren architecten, projectonwikkelaars, bouwpromotoren, en (particuliere) bouweheren al van bij de ontwerpfase inzake:

- netuitbreidingen

- afmetingen van meterlokalen

- implementatie van distributiecabines

- aansluitbaarheid

We vragen informatie op bij de plaatselijke netbeheerders (Fluvius, Pidpa, Water-link, Rio-link, Vivaqua …) over de nodige aansluitingen en regelen een vlotte aansluiting op hun netwerken. 

Wanneer moet ik een werfmeter aanvragen? plus minus

Voor de definitieve aansluiting op nutsvoorzieningen wordt een voorlopige werfmeter geplaatst. Vanaf ontvangst van de bouwvergunning en de nodige klantinfo dienen we een aanvraag in voor de werfmeter, via een voorlopige of definitieve kabel, bij de plaatselijke netbeheerder (Fluvius …).

 

Wij zorgen verder voor:

  • juiste richtlijnen
  • offerte van de plaatselijke netbeheerder
  • uitvoeringsdatum van aansluiting

Hoe verloopt de coördinatie nutsvoorzieningen? plus minus

  • Nadat de werfmeter is weggenomen, dienen we de aanvraag voor de definitieve aansluitingen gas en elektriciteit in bij de plaatselijke netbeheerder, watermaatschappij, rioolbeheerder en telecom provider.
  • We regelen een werfbezoek met de verantwoordelijken van de nutsmaatschappijen, waarbij we de vigerende richtlijnen overlopen. Daarna volgt een offerte en uitvoeringsdatum.
  • Na de installatie van de nutsvoorzieningen regelen we de indienstname van gas-, water- en elektriciteitsmeters.

Wenst u meer informatie?

Kom vrijblijvend langs om uw project te bespreken.

icon arrow

VRAAG EEN OFFERTE AAN