Groep Dirk De Groof | Stabiliteitsstudie

Stabiliteitstudie

Leg een stevige fundering voor je bouwproject

De stevigheid van een gebouw begint bij de fundamenten. Met een stabiliteitsstudie voorkom je verzakkingen, scheuren, doorbuigingen en andere complicaties tijdens en na het bouwproces. 

 

Dirk De Groof werkt voor jouw bouwproject een totaalpakket uit, van funderingen tot bovenbouw in beton, staal en hout. Hoe wij het verschil maken? Door ook rekening te houden met duurzaamheid en esthetiek. Lees er alles over op deze pagina of contacteer ons voor meer info.

Vraag je offerte aan
 icon arrow

Alles wat je moeten weten over een stabiliteitsstudie

Wat houdt een stabiliteitsstudie in? plus minus

De stabiliteitsingenieur onderzoekt welke ingrepen moeten gebeuren om een optimale stabiliteit te garanderen. Dat houdt bouwtechnische berekeningen in van de funderingen, maar ook van dakgebinten, bijzondere architecturale elementen en ondergrondse constructies. 

Naast een technisch voorontwerp en een aanbestedingsdossier volgt ook een uitvoeringsdossier. Onze documenten zijn steeds voorzien van overzichtelijke plannen, zodat productie, montage en uitvoering vlot verlopen.

Hoe verloopt een stabiliteitsstudie? plus minus

Je neemt een stabiliteitsingenieur onder de arm vlak na de sondering. Eens het definitieve ontwerp af is, maakt de ingenieur een voorstudie. De definitieve stabiliteitsstudie volgt pas eens het uitvoeringsplan er ligt. Tijdens de werken komt de stabiliteitsingenieur ook langs op de werf voor controle en verslaggeving. 

Is een stabiliteitsstudie wettelijk verplicht? plus minus

Een stabiliteitsstudie is wettelijk niet verplicht, maar voorkomt grove complicaties (zoals scheuren, verzakkingen of vochtproblemen) tijdens en na het bouwproces.  

Wenst u meer informatie?

Kom vrijblijvend langs om uw project te bespreken.

icon arrow

VRAAG EEN OFFERTE AAN